Tips: Anaal voorspel

Anaal voorspel – tips voor beginners

Als je eenmaal besloten hebt om te experimenteren met anale seks, zal dat in het begin best onwennig kunnen zijn. Van nature reageert de kringspier direct als er iets tegen de sluitspier of in de anus komt: het gaat aanspannen. Toch zal bij voldoende geduld en oefening anale stimulatie steeds gemakkelijker worden. Uiteindelijk kan een goed anaal voorspel het begin zijn van een geweldige anale ervaring. Klinkt goed toch? In deze blog leggen we uit hoe je het beste kunt beginnen!

Misvattingen over anale seks

Nog altijd hebben mensen onjuiste gedachten als het om anale seks gaat. Zo zijn veel mensen bang dat het pijn zou doen, of dat het vies zou zijn. Dit is verkeerd gedacht, want anale seks is helemaal niet bedoeld om pijn te doen en hoeft absoluut geen vieze boel te zijn. Helaas leiden dit soort misvattingen nog altijd tot een negatief beeld inzake anale seks.

“Anale seks is helemaal niet bedoeld om pijn te doen of vies te zijn.”

Daarnaast wordt anale seks nog steeds – onterecht – gelinkt aan homoseksualiteit. Veel mannen moeten er daarom niet aan denken. Toch loont het om ook als heteroseksuele man aandacht aan te besteden, doordat juist mannen een geweldig orgasme kunnen beleven door anale stimulatie.

Als iets nieuw of onbekend is, of wanneer je een negatieve eerste ervaring hebt met anale seks, kan het best beangstigend zijn om er (weer) mee te beginnen. Wil je het toch uitproberen? Dan hebben we 10 tips voor je waarmee dit seksueel opwindende gebied in alle rust kunt verkennen!

1. Het hoeft geen pijn te doen

Misschien dat je normaal tijdens de seks geen glijmiddel gebruikt. De vagina produceert immers zelf ook vocht, waardoor glijmiddel niet altijd nodig is. Bij anale seks is dit echter een vereiste! De anus maakt namelijk van nature geen vocht aan. Met glijmiddel zorg je voor een soepele wrijving en kan ook de sluitspier meer gaan ontspannen.

Welk glijmiddel kan ik het beste gebruiken?

Je kunt hiervoor een anaal glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis gebruiken. Het nadeel van een glijmiddel op waterbasis is echter dat het snel opdroogt, waardoor je het glijmiddel vaker zult moeten aanbrengen. Een siliconen glijmiddel droogt minder snel op en kan verder ook gewoon veilig in combinatie met een condoom worden gebruikt. Let wel op dat je het niet in combinatie met een siliconen sextoy gebruikt. Het siliconen glijmiddel kan in dat geval het materiaal beschadigen.

2. Begin klein

Wanneer je met anale seks wilt beginnen is het raadzaam om het eerst lekker simpel te houden, alvorens je met het echte werk begint. Begin met de vingers, tong of een klein seksspeeltje dat is ontworpen voor anale stimulatie. Om langzaam gewend te raken aan het gevoel van anale seks zou je bijvoorbeeld een buttplug set kunnen aanschaffen. Deze bestaat uit plugs in verschillende groottes, waarmee je klein kunt beginnen en langzaam naar een groter formaat kunt toewerken.Siliconen Buttplug Met Diamant - Roze

3. Ontspannen van de anus

Om anale seks geen pijn te laten is het, naast glijmiddel gebruiken, ook belangrijk dat je leert de anus te ontspannen. Vooral in het begin heb je de neiging je anus aan te spannen. Om de anus te laten ontspannen, kan je hem eerst rustig masseren. Gebruik hiervoor glijmiddel en draai met je vinger zachtjes rondom de anus.

Wist je dat… je de anus ook kan laten ontspannen door een vibrerend speeltje tegen te leggen?

Heb je een partner? Dan kan je deze ook vragen om jouw anus oraal te bevredigen. Vlak voordat je klaarkomt of klaargekomen bent lukt het vaak ook beter om je anus te ontspannen. Dat is een goed moment voor hem om voorzichtig met een speeltje of zijn vingers jouw anus te stimuleren. Eventueel kan je hier ook een vibrerend seksspeeltje voor gebruiken. De vibraties kunnen de anus ook laten ontspannen.

4. Rustig aan

Dit zou eigenlijk voor zich moeten spreken: doe het vooral rustig aan. Anale seks is niet iets dat je moet haasten. Begin daarom nooit gelijk met penetratie, ook niet als je voldoende glijmiddel hebt aangebracht. Anale seks heeft eigenlijk altijd wat anaal voorspel nodig om het een succes te laten worden.

anaal

5. Je kunt van positie wisselen

Er zijn diverse standjes waarin je kan genieten van anale penetratie. Hoewel Doggystyle een bekende klassieker is, zijn er zeker andere standjes die zich uitstekend lenen voor anale seks. Je kunt bijvoorbeeld ook op je rug gaan liggen, met opgetrokken knieën. Ook zijn de Cowgirl en Reverse Cowgirl zeer geschikt voor anaal plezier. Door samen verschillende posities te proberen, vinden jullie vanzelf een standje die voor jullie werkt.


6. Communicatie is een vereiste

De enige manier om te weten wat werkt en wat niet, is om eerlijk te zijn tegenover je partner. Het is belangrijk om je grenzen en wensen aan te geven. Gaat iets niet helemaal lekker of gaat iets juist wel heel goed? Laat het je partner weten! Hoe meer je partner op de hoogte is van wat wel en niet kan, hoe beter de seks uiteindelijk zal worden!

7. Het is niet vies

De anus en het onderste gedeelte van het rectum bevatten eigenlijk maar weinig fecaal materiaal, wat betekent dat het niet zo vies is als je denkt. Mocht je toch alle voorbereidingen willen treffen om zo weinig mogelijk kans te maken op het meekomen van ontlasting, kan je een anaal douche gebruiken. Dit is een hulpmiddel om de binnenkant van je anus met water te spoelen om het zo te reinigen.

 

9. Het wordt beter wanneer ook andere zones gestimuleerd worden

De meeste vrouwen kunnen geen orgasme krijgen van anale seks alleen. Daarvoor dienen ook andere erogene zones, zoals de clitoris of de tepels, gestimuleerd te worden. Bij vrouwen zorgt in de meeste gevallen stimulatie van de clitoris voor het orgasme, maar deze kan versterkt worden door de anale stimulatie. Bij mannen kan naast de prostaat ook het perineum tegelijkertijd worden gestimuleerd.

“Stimulatie van andere erogene zones, zoals de tepels, clitoris of perineum, kan zorgen voor een meer intense anale beleving.”

10. Wees er zeker van dat je partner niet met dezelfde vinger ergens anders in gaat

Stop nooit je vinger eerst in de anus en vervolgens in de vagina! De aanwezige bacteriën in de anus zijn namelijk schadelijk voor je vagina en tasten de pH-waarde aan. De kans op een schimmelinfectie of blaasontsteking is dan redelijk groot. Was je vinger (of zijn penis) eerst met lauw water en eventueel een pH-neutrale zeep, om er zeker van te zijn dat er geen bacteriën in de vagina terecht komen.