Masturbatie tips

Ons geheim: de 6 beste masturbatie tips én technieken voor vrouwen

Klaarkomen tijdens de zelfbevrediging is lang niet voor alle vrouwen vanzelfsprekend. En dat kan behoorlijk vervelend zijn wanneer je zo graag die heerlijke ontlading wilt voelen. Leer daarom beter masturberen aan de hand van onze 6 masturbatie tips!

Tip 1: wees zelfverzekerd

Masturbatie is nog steeds een taboe. Veel vrouwen schamen zich voor het feit dat ze masturberen en maar liefst 55 procent van de vrouwen praat er liever helemaal niet over. Terwijl masturberen iets is waar jij je eigenlijk helemaal niet voor hoeft te schamen.

“Maar liefst 55 procent van de vrouwen praat liever helemaal niet over masturbatie.”

Bijna iedereen doet het en daarbij is het ook nog eens heel gezond. Zo gaat het depressie tegen, versterkt het je bekkenbodemspieren en verbetert het de doorbloeding van je onderlichaam. Wanneer jij al je twijfels en schaamte over masturbatie kunt loslaten, zul je zien dat het bevredigen van jezelf ook een stuk fijner wordt!

Tip 2: kom in de juiste stemming

Een vrouw is over het algemeen niet van het ene op het andere moment meteen opgewonden. Die opwinding moet je opbouwen. Begin dus niet meteen bij je clitoris, want dat zal nog niet zoveel effect hebben. Je lichaam heeft tijd nodig om bloed naar je vagina te pompen en je zenuwen alert te maken.

Maak allereerst je lichaam ‘warm’ door aan iets opwindends te denken. Masseer tegelijkertijd bijvoorbeeld je tepels en werk je weg naar beneden. Jij voelt zelf aan wanneer je opgewonden genoeg bent om een stapje verder te gaan. Maar houd rekening met zeker 10 tot 20 minuten om je lichaam volledig op te warmen. Na die opwarming zal het masturberen lekkerder en heftiger aanvoelen.

Tip 3: gebruik je fantasie, een boek of een film

Er komen steeds meer pornofilmpjes voor vrouwen op de markt. Ook een erotisch verhaal of een ondeugende fantasie kan jou aardig op weg helpen. Je zult zien dat zo’n stukje tekst, filmpje of spannende fantasie je ‘over the edge’ kan brengen!

vrouw in bed

Tip 4: leer je lichaam kennen

Wanneer je niet weet wat je fijn vindt, zal masturberen ook nooit echt fijn worden. Ontdek daarom wat je lekker vindt. Begin bovenaan en laat je handen over je lichaam glijden. Sla je tepels niet over. Je tepels behoren tot je erogene zones. Wrijf erover, knijp er licht in en probeer te bepalen wat voor jou het beste werkt.

“Laat je vingertoppen over je heupen, je billen en de binnenkant van je dijen gaan. Grote kans dat het helpt om opgewonden te worden.”

Laat daarna je handen verder naar beneden glijden, alsof iemand anders je aanraakt. Laat je vingertoppen over je heupen, je billen en de binnenkant van je dijen gaan. Grote kans dat het helpt om opgewonden te worden. Neem voor deze ‘route’ zoveel tijd als dat jij nodig hebt. Ten slotte eindig je bij je vagina.

Tip 5: gebruik eens een vibrator

Een vibrator gebruiken kan een zeer prettige manier zijn om jezelf te bevredigen en laten we eerlijk zijn: het neemt ook een stukje werk over. Vooral als jij zelf moeite hebt met klaarkomen of masturberen met je vingers in het algemeen, is een vibrator waarschijnlijk wel wat voor jou. Er zijn ontelbaar veel modellen om uit te kiezen.

Een luchtdruk vibrator

Luchtdrukvibrators zijn vooral de laatste jaren bijzonder populair geworden. Deze speeltjes zuigen niet, maar geven luchtdrukgolven af die je clitoris stimuleren. En dat blijkt voor veel vrouwen zeer goed te werken! Je hoeft alleen het tuitje op je clitoris te plaatsen en het apparaatje doet de rest.

Heb je een klein budget? Dan is de Satisfyer Pro 2 een aanrader. Heb je wat meer te besteden? Dan is de Womanizer Premium een goede keus.

 Satisfyer Pro 2 - De beste toy van 2021

Een tarzan vibrator

De tarzan vibrator is misschien wel de bekendste vibrator op de markt. Behalve dat je hem in kunt brengen, heeft hij ook een clitorisstimulator waardoor jij dubbel gestimuleerd wordt. Pas op met wat je koopt en ga niet voor een tarzan die tegelijk roteert, spuit, licht geeft en stoot, puur om het feit dat dit waarschijnlijk te veel stimulatie voor je zal zijn.

Voor beginners raden wij dan ook de EasyToys Lily vibrator aan die goed geplaatste motortjes heeft, makkelijk is schoon te maken en een lichte kromming heeft voor je g-spot. Een iets krachtiger alternatief is de Sway Vibes 2.0.Lily Vibrator - Perfect als eerste vibrator

Een vibrator met harde trillingen

Wanneer jij veel nodig hebt om een orgasme te bereiken is een Wand vibrator voor jou de beste keuze. Deze zeer krachtige vibrators waren oorspronkelijk ontworpen als nekmassagers, maar kregen na verloop van tijd een geheel andere taak!

Eén van de betere in zijn soort is de MyMagicand die zeer diepe trillingen afgeeft. Daarnaast zijn er verschillende opzetstukken verkrijgbaar, waarmee je naar hartenlust kunt variëren.

Een kleine vibrator

Toch heeft niet iedere vrouw behoefte aan zo’n grote en krachtige vibrator. Wanneer je op zoek bent naar een klein exemplaar is een mini vibrator een goede keuze. Voor vrouwen met wat meer budget is de We-vibe Tango een goede mini vibrator die ondanks zijn formaat diepe vibraties afgeeft. Heb je wat minder te besteden? Dan is de Lipstick Vibrator van Blush een perfecte keuze. Deze discrete mini vibrator past prima in jouw handtas!

Let op: mini vibrators trillen door hun formaat over het algemeen wat minder hard dan gewone en grote vibrators. Maar wanneer je niet veel nodig hebt om jezelf te stimuleren zal een kleine vibrator geen probleem zijn.

masturbeer techniek

Tip 6: probeer deze masturbatie technieken

De één vindt hard wrijven fijn, terwijl de ander het eindstation bereikt met tedere aanrakingen, al zal dat laatste bij de meeste vrouwen het geval zijn. Wij hebben een aantal masturbeertechnieken die jij kunt proberen om erachter te komen wat je prettig vindt. Gebruik hier bij voorkeur een beetje glijmiddel of vaginavocht bij, zodat het vingeren makkelijker zal gaan en comfortabeler zal aanvoelen.

Indirecte stimulatie

Bij sommige vrouwen is directe aanraking met de clitoris zo heftig dat het onprettig aanvoelt. Je kunt in dat geval proberen om te masturberen met je onderbroek aan of met een kussen tussen je benen. Wrijf met je vlakke hand zachtjes over je onderbroek en zet iets druk ter hoogte van je clitoris. Wanneer je de methode met het kussen wilt proberen, kun je het beste op je buik gaan liggen met het kussen tussen je benen. Beweeg je heupen zodanig heen en weer dat er een wrijving ontstaat.

De schaar

Wanneer je iets meer stimulatie wel kunt verdragen, is de schaar een techniek die je kunt proberen. Maak met je wijs- en middelvinger een schaar en plaats je vingers tussen je schaamlippen met je clitoris in het midden. Beweeg nu op en neer van boven naar beneden of van links naar rechts. je kunt je vingers eventueel ook nog iets samenknijpen. Je raakt je clit niet daadwerkelijk aan, maar de bewegingen zul je wel degelijk voelen.

De cirkelbeweging

De cirkelbeweging is misschien wel het bekendste. Houd met één hand je schaamlippen uit elkaar, terwijl je met je andere hand masturbeert. Gebruik hierbij één of twee vingers. Maak nu cirkelbewegingen om je clitoris heen. Een beetje vaginavocht, speeksel of glijmiddel is hierbij wel aan te raden. Wanneer je voldoende opgewonden bent kun je dezelfde cirkelbeweging ook direct op je clit maken.

“Wanneer je voldoende opgewonden bent kun je dezelfde cirkelbeweging ook direct op je clitoris maken.”

Klopjes techniek

Wanneer je meer stimulatie nodig hebt dan de bovenstaande technieken, kun je de klopjes techniek gebruiken. Doe dit altijd voorzichtig en laat je clitoris wennen aan de aanrakingen. In feite geef je zachte ritmische klopjes aan je clitoris, waardoor deze als het ware ‘genotsschokjes’ krijgt. Je kunt je vinger sneller bewegen naarmate jij je hoogtepunt nadert.

G-spot massage

Niet alle vrouwen vinden het prettig om alleen de clitoris te stimuleren. In dat geval kun jij je g-spot meepakken. Masseer met één hand je schaamlippen en knopje, terwijl je met je andere hand een vinger inbrengt. Op ongeveer 3 tot 5 centimeter diepte aan je buikkant zul je een geribbelde verdikking voelen. Dit is je g-spot en is in feite de uitloop en ‘achterkant’ van je clitoris. Je clitoris zit namelijk niet alleen aan de buitenkant, maar loopt aan de binnenkant verder door. Breng je heupen eventueel iets omhoog om de g-spot beter te voelen. Maak nu een ‘kom hier’ of krulgebaar. Je mag daarbij best wat druk zetten.

“Op ongeveer 3 tot 5 centimeter diepte aan je buikkant zul je een geribbelde verdikking voelen. Dit is je g-spot en is in feite de uitloop en ‘achterkant’ van je clitoris.”

Belangrijk bij al deze technieken is dat je ritme aanhoudt en niet stopt! Dan zal de kans op een orgasme het grootst zijn. Vergeet bij deze technieken ook niet om het gebied om je vagina heen mee te pakken. Masseer zo nu en dan ook eens de binnenkant van je dijen, je schaamlippen, je tepels en – als je ervoor open staat – je billen en anus.