BDSM voor beginners

Welke producten gebruikt een BDSM’er? – beginners

De BDSM-wereld is groot en breed. Dat betekent een enorm scala aan producten die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Om jou een beetje wegwijs te maken, bespreek ik een aantal producten. Zoals ik zei: het zijn er veel. Vandaar dat ik niet alles in één keer bespreek! In dit eerste deel zal ik de producten bespreken die perfect te gebruiken zijn voor een beginnende BDSM-er. Lees gauw verder!

Totale controle

Machtsverhouding speelt een belangrijke rol binnen de BDSM, waarbij een leidinggevende, Dominant (Dom) en een onderdanige, submissive (sub) is. Bij Bondage spreken we van een erotisch spel waarbij de bewegingsvrijheid en/of het zicht van de sub wordt ontnomen door de Dom. Op deze manier ontstaan het machtsverschil en krijgt de Dominant (volledige) controle over de submissive. Dit kan met verschillende producten.

Boeien

Boeien worden met name gebruikt voor bondage en discipline (BD). Wanneer jij je partner vastbindt met boeien, kun je (complete) controle krijgen over zijn of haar lichaam. Er zijn verschillende soorten boeien verkrijgbaar. Voor de beginnende BDSM-er raad ik pluche of satijnen boeien aan. Door het zachte materiaal zijn ze vriendelijk in gebruik en laten geen pijnlijke sporen na op de huid. Geschikte boeien voor ervaren BDSM-beoefenaars zijn metalen en leren boeien.

Collar

Een collar is een halsband dat gedragen wordt door de sub. Het idee achter een collar is het gevoel van ‘slavernij’: de collar-drager krijgt de eer om de slaaf te zijn van de Dom. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Een bondage collar is perfect geschikt voor bondagespel. De halsband biedt dan extra mogelijkheden om de sub vast te binden. Tevens zijn er sierhalsbanden, die meer de rol van de sub als slaaf weergeven. Ook zijn er collars op de markt die meer bedoeld zijn voor bijvoorbeeld het pijnigen van de sub, zoals SM-collars.

Oogmasker

 

Een oogmasker wordt gebruikt om de ogen van de onderdanige te bedekken, zodat het zicht wordt ontnomen. Doordat het zicht wordt uitgeschakeld, worden de andere zintuigen versterkt. Oogmaskers zijn zeer eenvoudig in gebruik en worden voornamelijk gebruikt om de verhouding tussen de Dom en de sub te benadrukken. Met een oogmasker of een blinddoek kan de onderdanige niets meer zien, waardoor de controle uit handen moet worden gegeven.

Tape

Bondage tape is voornamelijk bedoeld om iemands vrijheid te beperken door middel van bondage. Het is een alternatief op bondage touw. Het voordeel van bondage tape is dat het zeer gemakkelijk in gebruik is. Je kunt jouw partner snel vastbinden, maar ook gemakkelijk weer losmaken. Daarnaast kun je de tape op maat maken en eventueel hergebruiken. De tape plakt niet aan de huid of haren vast, enkel aan de tape zelf.

 

Pijn en plezier

Anders dan bij bondage speeltjes, zijn producten binnen deze categorie meer bedoeld om de sub te (al dan niet subtiel) te pijnigen. Deze producten richten zich meer op de SM kant van BDSM: de sadomasochistische kant. Dit is een combinatie van pijn ondergaan (masochisme) en het plezier hebben in iemand pijnigen (sadisme). Overigens zijn SM speeltjes ook mogelijk te gebruiken om een bepaalde machtsverhouding of fantasie uit te oefenen.

Floggers

Een flogger is een zweep met meerdere stroken bevestigd aan het uiteinde van het handvat. Een flogger wordt om deze reden ook wel een strokenzweep genoemd. De flogger kan worden gebruikt om de onderdanige te straffen of juist liefdevol te strelen. In de meeste gevallen worden deze zweepjes gebruikt om op de billen, dijen en rug te tikken. De zwepen zijn in verschillende maten te verkrijgen. Hoe groter de zweep, hoe sneller en harder de slagen aankomen. Langere stroken maken de zweep ook zwaarder, waardoor de impact groter is. Om deze reden raad ik voor de beginneling een kleinere zweep aan.

Paddle

Een paddle is een slaginstrument, dat voornamelijk wordt gebruikt om mee op de billen te slaan. Paddles hebben een plat en breed oppervlak. Hierdoor wordt de pijn verdeeld over een groter oppervlak en minder fel gevoeld. Paddles kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Rubber en siliconen paddles zijn doorgaans flexibel en voelen zachter aan. Deze zijn daarom perfect voor de beginnende BDSM’er.

Tepelklem

De tepelklem is gemaakt voor het prikkelen van de tepelsvan de onderdanige. Doordat de zenuwuiteinden van de tepel worden gestimuleerd, ontstaat er een pijnscheut. Tevens wordt de bloedtoevoer naar de tepel belemmerd. De klem is voornamelijk bedoeld om de sub mee te kwellen, maar wordt ook wel eens gebruikt door koppels die niet into BDSM zijn. Afhankelijk van het doel van het koppel, kan de tepelklem op verschillende manieren worden gebruikt. Er zijn dan ook verschillende soorten te verkrijgen.

Kietelaar

De kietelaar is een veelzijdig speeltje dat door veel koppels gebruikt kan worden. Ze hebben een dun handvat en een zachte pluim aan de bovenkant, meestal gemaakt van veren. Deze voelen heerlijk aan op de huid. Een kietelaar is een perfecte tool om je partner mee te strelen, te verleiden of mee te verwennen. In de BDSM-wereld is de kietelaar een leuke toevoeging om, bijvoorbeeld bij een geblinddoekte sub, onverwachtse stimulaties te geven.