Clitoris stimuleren

How to… clitoris stimulatie op verschillende manieren

De clitoris is misschien wel de holy grail van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Veruit de meeste vrouwen hebben stimulatie van dit knopje nodig om seksueel volledig bevredigd te zijn. Hoe kan je de clitoris stimuleren dan? Op verschillende manieren! Ik vertel je welke manieren er zijn voor fijne clitorisstimulatie.

Het topje van de ijsberg: de clitoris

De clitoris is voor de meeste vrouwen het meest gevoelige van de vrouwelijke geslachtsdelen. Dit knopje ligt tussen de buitenste schaamlippen, waar de binnenste schaamlippen samenkomen. Dit is eigenlijk alleen nog maar het zichtbare gedeelte. Het topje van de ijsberg, want de clitoris heeft twee inwendige uitlopers! Toch bedoelen we met clitorisstimulatie vooral het stimuleren van het zichtbare, uitwendige knopje.

Wist je dat… ongeveer 70% van de vrouwen clitorisstimulatie nodig hebben om tot een orgasme te komen?

waar zit de clitoris

Bron: sense.info

De clitoris stimuleren op verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om jouw (of die van je partner) clitoris te stimuleren. Hoewel veel dames dit plekje gemakkelijk met de hand kunnen stimuleren tijdens het masturberen, zijn er ook genoeg tools – clitoris vibratorsdie speciaal ontwikkeld zijn om dit gevoelige plekje te bevredigen.

Clitoris stimulatie met de wand vibrator

wand vibrator

 • Krachtige vibraties
 • Dient ook als massage-apparaat
 • Kan gebruikt worden tijdens de seks met een partner
 • Makkelijk om een orgasme te bereiken

Eigenlijk is de wand vibrator voornamelijk bedoeld voor massages, maar is ook perfect te gebruiken voor intieme stimulatie. De massagekop van het speeltje kan comfortabel tegen de clitoris worden aangelegd, terwijl de krachtige vibraties het plekje gericht stimuleren. Omdat de trillingen zeer krachtig kunnen zijn, is de wand vibrator erg geschikt voor vrouwen die normaliter moeite hebben met klaarkomen. Zo kan de wand vibrator ook perfect gebruikt worden tijdens de seks, wanneer vaginale of anale penetratie niet voldoende bevredigend is.

“De wand vibrator is naast een massage-apparaat, ook een krachtige clitoris stimulator.”

Wand vibrator opzetstukken

Om extra stimulatie toe te voegen, is het mogelijk om een speciaal opzetstuk op de wand vibrator te zetten. Veel opzetstukken hebben een extra stimulerende structuur, maar sommigen zijn ook zo ontworpen voor inwendig gebruik.

Clitoris stimulatie met een luchtdruk vibrator

 • Unieke technologie door middel van luchtdrukgolven
 • Sensatie dat te vergelijken is met orale seks
 • Orgasme wordt bijzonder snel bereikt
 • Geschikt voor vrouwen die moeilijk klaarkomen

Een populair speeltje op dit moment is de luchtdruk vibrator. Dit type speeltje maakt gebruik van een revolutionaire technologie: luchtdrukstimulatie. De speeltjes zijn te herkennen aan een tuitje dat over de clitoris kan worden gelegd. Via dit tuitje worden luchtdrukgolven gepulseerd, waardoor de clitoris gericht wordt gestimuleerd. Zo ontstaat er een soort zuigend effect.

Veel vrouwen ervaren dat deze manier van stimuleren erg uniek is, waarbij het orgasme bijzonder snel bereikt wordt. Ook dames die moeilijk klaarkomen, kunnen baat bij dit speeltje hebben.

Luchtdruk stimulator van kwaliteit: Womanizer en Satisfyer Satisfyer Pro 2 - De beste toy van 2021

 • Compact speeltje
 • Handig om overal mee naar toe te nemen
 • Gerichte stimulatie
 • Discreet uiterlijk

De mini vibrator is misschien wel de klassieker onder de clitoris stimulators. Een compact en handig speeltje dat overal mee naartoe kan worden genomen. Het voornaamste doel van het speeltje is externe stimulatie, al is inwendige stimulatie ook mogelijk.

De mini-vibrator is ook erg handig om tijdens de seks te gebruiken. Zeker wanneer penetratie niet voldoende is, kan een mini vibrator een fijne toevoeging zijn.

Wist je dat… een mini vibrator ook perfect geschikt is voor het stimuleren van de vagina-opening, tepels, perineum en de kringspier (anus)?

Verschillende soorten mini vibrators

 • De pocket vibrator is een kleine en krachtige mini vibrator die bedoeld is voor uitwendig gebruik. Het is te herkennen aan de nopjes die aan de top zitten. Sommige pocket vibrators hebben verschillende opzetstukken met diverse structuren.
 • De lipstick vibrator is niets meer dan een mini vibrator met het uiterlijk van een lippenstift! Erg discreet dus. Dit maakt het speeltje vooral handig voor dames die het overal mee naartoe willen nemen of makkelijk op hun nachtkastje willen leggen.
 • De bullet vibrator lijkt op de lipstick vibrator, maar heeft het uiterlijk van een kogel. Vaak hebben ze een puntige kop, die heel specifiek de clitoris stimuleren.

Clitoris stimulatie met een opleg vibrator

opleg vibrator

 • Modieus en ergonomisch design
 • Stimuleert een groter erogeen gebied
 • Bedoeld voor externe stimulatie
 • Zeer geschikt voor lesbische koppels

Vergelijkbaar met de mini vibrator is de opleg vibratorbedoeld voor extern gebruik. Een duidelijk verschil is echter, dat de opleg vibrator een groter vlak stimuleert. Daardoor worden de trillingen over een breder erogeen gebied verdeeld. Dit type vibrator is vaak erg modieus en ergonomisch gevormd, waardoor je niets anders hoeft te doen dan het speeltje op de vulva te leggen.

Tip! De opleg vibrator is erg geschikt voor lesbische koppels, waarbij de dames het speeltje tussen hun vulva’s kunnen leggen.

Clitoris én g-spot stimulatie met een tarzan vibrator

 • Clitoris én g-spot stimulatie
 • In- en uitwendig

Voor vrouwen die bewust op zoek zijn naar een combinatie van clitoris- en g-spot stimulatie, is de tarzan vibrator de perfecte uitkomst. Dit populaire speeltje bestaat uit een inwendig én uitwendig gedeelte, waarbij het inwendige stuk doelbewust de g-spot stimuleert. Om die extra stimulatie die veel vrouwen nodig hebben te geven, is het uitwendige stuk zo ontworpen dat het perfect de clitoris aanraakt.